Представяне

Добре дошли в моят кулинарен свят!

Готвенето не е елементарен акт за да се нахраним. Храната има духовен смисъл – тя е начин на живот.

„Ние сме това, с което се храним“.

Казано по – просто, храната е източник на енергия, енергия предадена директно от Слънцето. Колкото по – чиста, полезна и правилно приготвена е храната Ви, толкова по – добри са здравето и живота ви като цяло. Моят професионален съвет и насока, на базата на дългогодишен опит, ще ви даде един нов начин за разбиране важността на храната. Моите услуги са в отговор на вашите нужди за съзнателно хранене и готвене чрез щадящи топлинни обработки. За едно по – задълбочено разбиране към храната, храненето и влиянието им на емоционално, енергийно и духовно ниво.

Като един от водещите кулинарни експерти, Росен Чакъров е добре познат, вдъхновяващ радетел за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонни продукти и едно по-дълбоко разбиране за философията на храната и храненето. Ментор на кулинарните работилници на фермерските пазари, автор на общественият проект „Живодар – кулинарни истории на две колела“ и основател на новият кулинарен център „Кулинарна Лаборатория“. Консултант, главен готвач и обучител на десетки ресторанти и хотели в България и Кипър. Водещ на готварски рубрики, телевизионни участия и гост готвач, познат със своите здравословни съвети, вечери и менюта. Жури на национални и балканско състезания с над 17 години опит с национални и международни кулинарни награди.

Две години и половина менижира кухнята на известният Ресторант „Хемингуей“ в гр. Пловдив, където внедрява своята концепция и разбиране за локални и традиционни български продукти, чрез късата верига „от фермата на маста“.

Някои от наградите:

* Прецедател на журито на балканска и национална купа на БХРА 2019 във категория готвач на годината, отбор на годината и балканска купа.

* Жури на национална кулинарна купа на БХРА 2018 за категория готвач на годината и отбор на годината.

* Национална кулинарна купа на България – бронзов медал като капитан в категория – „Кулинарен отбор на България 2017“

* С екипа на ресторант Хемингуей печели две поредни години /2017 и 2018/ приза за „Най – добър клубен ресторант на България“ според БХРА.

* 3та награда на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ 2017г

* Международен кулинарен конкурс „Вкус Жизни“ Пафос, Кипър 2012 г. – бронзов медал в категория „Креативна кухня“.

* В периода /2010 – 2012/ с 5 звездния бутиков хотел „Асимина“ са удостоени с :

  • Thomson – Златен медал 2011 г. – ΙΙ-ро място в света най – добър 5 звезден хотел.
  • Thomson – Златен медал 2010 г. – ΙΙ-ро място най – добрите хотели за настаняване в света.
  • Travel Weekly – 2010 г. в категория „Горещи хотели в Топ 10 бутикови хотели”  VI-то място в световен мащаб.