Издателство „Кулинарна лаборатория“

„Живодарѣ – кулинарни истории на две колела“ е проект – книга – сдружение на Шеф Росен Чакъров, с които той представя своята житейска философия и дребните, но важни, детайли от битието на човека. Ще ви запознае с хората и идеите, които променят съзнателно кулинарната култура в България. И, разбира се, производителите на локални храни, посяли зрънцето на любовта в продукцията си.

А какво е храната, ако не дар от живота – Живодарѣ! Изкуство, наслада и традиция, които имаме нужда, както да съхраним, така и да преоткрием за себе си и предадем за тези след нас…

Слагайте каските, защото двете колела на мотора ще ни водят до места, които ще опознаем със сетивата си, а Шеф Чакъров ще ни разказва кулинарни истории овкусени с чиста емоция, носещи аромата на бабините манджи, с щипка съвремие, защото храната умее не само да пази спомени, но и да ги създава – тук и сега.

Да, аз съм авторът и написах тези публикации, статии и материали, които моят опит изживя и събра в тази книга. Но нямам претенцията да съм писател. Не и по начина, по който „истинските“ писатели се възприемат. Нямам самочувствието на такъв, нито се вземам прекалено насериозно с това, която правя. Аз се забавлявам, творя и се надявам, че след мен ще остане една следа, дори и малка. Но тя ще е събрала опитността на мнозина преди мен и ще бъде като тласък за мнозина след мен.

Тази книга е сбор от различни публикации, правени през годините. Те не са задължително с хронологична последователност. Те са вдъхновени от момента. Някои са вече отминали събития, места, дори и хора, с които може да нямаме нищо допирно в момента. Но те са част от моята история и затова намират място тук. А героите в моите истории са подчертани, за да могат лесно да бъдат намерени в социалните мрежи.

Ако има термин като кулинарен философ, то най-добрият пример за него е шеф Росен Чакъров. Като един от водещите кулинарни експерти, Росен Чакъров е добре познат, вдъхновяващ радетел за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонни продукти и едно по-дълбоко разбиране за философията на храната и храненето. Ментор на кулинарните работилници на фермерските пазари, автор на общественият проект, книга и фондация „Живодар – кулинарни истории на две колела“ . Основател на иновативния кулинарен център за събитиен кетъринг, частни мероприятия и аутсорсинг за цялата страна – „Кулинарна Лаборатория“. Консултант, главен готвач и обучител на десетки ресторанти и хотели в България и Кипър. Водещ на готварски рубрики, телевизионни участия и гост готвач, познат със своите здравословни съвети, вечери и менюта. Лектор на хотелиерски и ресторантьорски форуми и  жури на балкански и национални състезания. С над 22 години опит с национални и международни кулинарни награди.

„Животът е вълнуващо пътешествие за Душата, а моята предпочита да е на две колела…“   
   Шеф Росен Чакъров

*******

Цена за първото издание на книгата с луксозна твърда корица от кожа:

Подарък към всяка книга – авторски книгоразделител!