Благотворителна вечер – „Възможност за полет“.

Пловдивски топ готвачи изнесоха уникално шоу в помощ на „невидимите“ деца
Във вторник ще бъде открият новият социален център на сдружение „Паралелен свят“ за малчугани с особени интелектуални възможности

Осем от най-добрите майстори-кулинари на Пловдив изнесоха уникално готварско шоу в Седма палата на Панаира в петък вечерта. Шеф готвачите показаха висш пилотаж в гурме изкуството на благотворителна вечеря, посветена на децата с увреждания.

В демонстрацията се включиха шеф-готвачите Росен Чакъров – Chef Chakarov, Слави Колибаров („Буено“), Явор Калинин („Мавруда),Николай Николов („Мастър Клас“), Пламен Петров („Будас“), Анастас Георгиев („Филипополис“), Георги Лефтеров („Майстор Пекар“) и Тихомира Терзийска („Сладкотворницата“).

Менюто се състоеше от следните деликатеси: Млечен терин върху карпачо от мариновано червено цвекло, с хрупкава пикантна брускета и микс микро салати с меден дресинг, картофено суфле с течен център от моцарела върху консоме от грах с пепел от манатарки и чипс от праз, бавно печен свински джолан с мармалад от червен лук, мус от тиква и печен кестен и пуширана круша пълнена с мус от горгонзола, обвита в хрупкав черен шоколад върху гореща карамелена лава черен пясък от дехидратиран шоколадов мус и есенни цветя. Ястията бяха поднесени с вино, съчетаващо най-добре изисканите вкусове.

Десетки пловдивчани присъстваха на благотворителната вечеря и направиха дарения за „Паралелен свят“ – сдружението на майки на „невидими деца“. Официален гост на събитието бе консулът на Р Турция в Пловдив – Мурат Мухаджъроглу.

Бяха събрани над 2800лв, с които ще подпомогнем дейността на центъра и сме много щастливи, че толкова хора се отзоваха с отворени сърца!

„През 2010 седем майки се обединихме в „Паралелен свят“ и решихме, че ще направим живота на децата си много по-достоен и ще се борим за тях. Днес вече сме 60 майки в организацията. Най-голямото ни постижение е, че децата ни учат в масови училища и там разкриват своите таланти и възможности“, заяви председателят на сдружението Кремена Стоянова.

Тя допълни, че децата с особени интелектуални възможности наистина имат шанс да полетят. „Нашата роля е не да им подрязваме крилата, а да им помогнем да полетят, както птицата помага на малките си да започнат самостоятелен живот“, допълни тя.

Във вторник /13.12.2016/ ще бъде открит новия социален център на „Паралелен свят“ в блок 15 на ж.р. „Тракия“ в града под тепетата. Там те ще се учат да готвят и да усвояват различни професии, както и да се учат на самостоятелен живот.

„Добротата е важна почти толкова, колкото и храната. Ние решихме да ги обединим, за да помогнем на тези, които имат нужда, чрез това, което умеем най-добре – вкусната, качествена храна. Ние сме главни готвачи и ресторантьори и решихме да използваме своята сила за да създадем друга, така жизнено необходима храна – добро, което макар и малко да зареди с енергия и позитивизъм нашето общество.

Храната в чинията е важна за нашето физическо съществуване, но за духовното ни израстване и чувството за общност ни е необходимо повече добрина“, заявиха организаторите.

Огромна благодарност изказваме към всички, които ни подкрепиха и осигуриха така необходимите ни продукти за вечерята, божествено вино, вложиха целият си труд и енергия, за да сбъднем една детска мечта!

> Продукти
* Фрут Корект
* МЕТРО
* Ново Мес
* Шоколади Гайо
* Георги Лефтеров – Майстор Пекар
* Фабрика за конфитюри Конпакс

> Вино и напитки
* Анжелус Естейт
* ВИ Ямантиев
* Сан Бенедето
* ВИ Драгомир

> Посуда
* РЕСОЛ

> Облекло
* Бултекс 99

> Място
* Международен Панаир, палата 7

> Декор
* Ginger Dell Decors
* Сватбена и парти агенция Ваня Стил
* Сватбена и парти агенция Аврора

> Дизайн
* Dandelion Art

> Медийни партньори
* Трафик нюз
* Пловдив тайм
* Радио Вероника
* Радио 1 Рок
* БГ Радио

> Фото
* Судио Даков

Благотворителен бал на 9/12/2016

15036655_291531534574279_3676526178842074996_n

Скъпи приятели, с удоволствие ви каня на тази чудесна благотворителна инициатива, с която искаме да върнем вярата в доброто, не само за всички нас, но и за децата и младежите в неравностойно положение, както и за техните близки. Чиято действителност, често, е далеч по различна от нашата представа за делник и празник.  За повече информация можете да разгледате тук и тук.