Голям фермерски пазар в Пловдив

Скъпи приятели, имам удоволствието да ви поканя на Голям фермерски пазар в Пловдив на 12ти Септевмри. Целият ден на площад Централен ще има фермерски пазар с кулинарна работилница и демонстрации от моя страна, чиито кулинарни изкушения ще можете да опитате напълно безплатно. Желая да представя фермерските производители и техните чудесни продукти, идващи до вас с цената на много труд и светла мисъл, за да бъдат отгледани с любов, старание и отношение към качеството и чистотата на продукта. За това ще приготвя пред вас три различни вкусотии с добре познатите фермери и стопанства.
Ще започнем със шотчета от козе мляко от Халалица Козеферма с мед от Пчелна Ферма Апи-Арт, орехи от Stefka Dimanova, както и домашно сладко от Органично.ком – Organichno.com
Ще направя и хапки от франзела с квас от Дон Батон, с овчи кашкавал от Ferma Zlatno Runo и домашна лютеница от Zlatka Doychevska /,,Злато моме“/, с кълнове
И разбира се, ще сготвим един есенен фермерски гювеч със сезонни зеленчуци от Фиданото/El Fidano , The Green Gate / Зелената Порта и Stefka Dimanova с ароматни балкански билки от Божанка Гатева.
Заповядайте след 10:00ч с настроение за нещо ново, нещо познато, нещо вкусно…

Демо център

10414903_10205318380219676_8428957190507475988_n

Демо центъра е събитие, организирано от Фермерските пазари и Хранкооп общността за достъп до чиста храна. Сърцето на неправителствената организация с идеална цел е Гергана Кабаиванова, която е и основател на зеления сайт „Органично.ком“ и фермерските пазари в цяла България. През 2014г. започват съвместна дейност с Шеф Чакъров, свързана с кулинарните демонстрации на различни места и фермерски пазари. Част от инициативите са Демо центъра на Четвъртък пазара, този в „Тотал спорт“ и в София на „Римска стена“. Идеята е представянето на кулинарни теми и здравословно готвене пред широката публика с продукти от фермерските пазари. Така с насоката от професионалист, всеки да обогати своята хранителна култура. Щастлив от възможността да бъде координатор на това кулинарно шоу, Росен Чакъров, представя винаги нови, традиционни и авторски гозби, които очароват широката публика и възпитават хранителни навици и култура. Можете да следите за бъдещите събития тук.