Представяне

Добре дошли в моят кулинарен свят!

Готвенето не е елементарен акт за да се нахраним. Храната има духовен смисъл – тя е начин на живот.

„Ние сме това, с което се храним“.

Казано по – просто, храната е източник на енергия, енергия предадена директно от Слънцето. Колкото по – чиста, полезна и правилно приготвена е храната Ви, толкова по – добри са здравето и живота ви като цяло. Моят професионален съвет и насока, на базата на дългогодишен опит, ще ви даде един нов начин за разбиране важността на храната. Моите услуги са в отговор на вашите нужди за съзнателно хранене и готвене чрез щадящи топлинни обработки. За едно по – задълбочено разбиране към храната, храненето и влиянието им на емоционално, енергийно и духовно ниво.

За Шеф Росен Чакъров – След завършване на „Професионална гимназия по Туризъм” в град Пловдив, той започва своето търсене в кулинарният свят. От практиката в ресторантите и хотелите в родна България, събира основните знания за готварството. Надгражда наученото и чрез новите знания придобити при работата в италианският ресторант „Rialto” в Германия. Но страстта към кулинарията и по – точно към готвенето със сърце и замах, се разпалва след пристигането му в Кипър – острова на Афродита. В продължение на 6 години работи като главен готвач и заместник главен готвач в някои от най-добрите ресторанти и хотели на острова. Обектите, които оказват особено влияние върху професионалното му развитие са добре познати със своята тематика, изисканост и уважение към продукта, а именно – италианският ресторант „Il Forno”, ресторант „Marzano”, който е част от световната верига ресторанти „Pizza Express”, бутиковият ресторант „Pane e vino” и отново като главен готвач в „Mike’s square café”. Най-голям принос за бъдещето му развитие има 5 звездният бутиков хотел „Asimina”, където три сезона очарова гостите като главен готвач на ресторант „Kimata”, който е изисканият а la carte ресторант на същия хотел. В периода на своята работа за хотела и ресторанта, те биват награждавани многократно с награди и отличия, а той печели своята лична награда на международно кулинарно състезание. С годините прекарани в кухните, събира ключови познания за българската, италианската, средиземноморската и световната кухня. Изгражда своя характер като човек и готвач. Оформя и развива философията си за продукта, технологията и готвенето като цяло. Автор е на кулинарната рубрика във вестник „Български Новини” в Кипър, която поддържа повече от две години. Трупа опит в ръководенето на екип, разработване на менюта и развиването на ресторанти. Любовта към природата, чистотата на продукта, водата и въздуха, които са основен фактор за хармоничен живот, го отвеждат обратно в родна България.

Тук той прилага своето разбиране за храна и разработва последователно кухните на Био хотел „Моравско село“ и шоу кухнята на „Food for smile”. Близо половин година гали небцето на ВИП семейство, като личен готвач, преди да поеме кухнята на един от елитните ресторанти в културната столица на България. Повече от година той очарова своите гости с авторска гурме кухня, винени вечери и изискани специалитети. Страстта към кулинарията и търсения професионализъм поставят кариерата му на нова основа. Успешно развива своята фирма за кулинарни и консултантски услуги „Шеф Чакъров“ ЕООД, като вече има стотици доволни клиенти, ресторанти и хотели. Успешно партниращ си с множество фирми и личности в бранша.

Като един от водещите кулинарни експерти, Шеф Чакъров е добре познат със своите кулинарни работилници и презентации за деца, младежи и социални готварски класове на определена тематика. Главен готвач, консултант и обучител на множество ресторанти и хотели в България и Кипър. Автор на „Здравословна кулинарна работилница и демонстрации“, които провежда вече над три години, събрали публика от стотици хора любители и професионалисти. Кулинарен презентатор на Фермерските пазарите в България. Водещ на готварски рубрики, телевизионни участия,  гост готвач и лектор, познат със своите здравословни съвети, вечери и менюта. Професионален готвач с над 15 години опит, български и международни кулинарни награди и отличия.

Някои от наградите:

* Национална кулинарна купа на България – бронзов медал като капитан в категория – „Кулинарен отбор на България 2017“

* 3та награда на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ 2017г

* Международен кулинарен конкурс „Вкус Жизни“ Пафос, Кипър 2012 г. – бронзов медал в категория „Креативна кухня“.

* В периода на работата ми в 5 звездния бутиков хотел „Асимина“ бяхме удостоени с :
Thomson – Златен медал 2011 г. – ΙΙ-ро място в света най – добър 5 звезден хотел.
Thomson – Златен медал 2010 г. – ΙΙ-ро място най – добрите хотели за настаняване в света.
Travel Weekly – 2010 г. в категория „Горещи хотели в Топ 10 бутикови хотели” спечелихме VI-то място в световен мащаб.

* В периода на работата ми в „Il Forno“ бяхме удостоени с : „Time Out“ Кипър, категория хранене, награди 2007

Chef Rosen Chakarov

12 thoughts on “Представяне”

PabloGycle

I consider, that you are not right. I am assured. Write to me in PM, we will communicate.

r-z-r_Taw

Приветствуем Вас, предлагаем Вам профессиональное продвижение Вашего сайта, подробнее о нас http://r-z-r.ru/rackrutka_cayta.html

r-z-r_Taw

Приветствуем Вас, предлагаем Вам профессиональное продвижение Вашего сайта, подробнее о нас http://r-z-r.ru/rackrutka_cayta.html
.

taxi-vovrema.info

такси до аэропорта домодедово из люберец

http://taxi-vovrema.info/page/taksi-do-aeroporta-domodedovo-iz-lyuberets/
.

mebel_Plaby

Дешевая мебель Дмитров

http://kuhninazakaz.info/page/deshevaya-mebel-dmitrov/
.

taxi-vovrema.info

красково такси пчелка

http://taxi-vovrema.info/page/kraskovo-taksi-pchelka/
.

kuhninazakaz.info

Дизайн кухонной мебели Электросталь

http://kuhninazakaz.info/page/dizajn-kuhonnoj-mebeli-elektrostal/
.

avtouris.info

Автоюрист список услуг

http://avtouris.info/page/avtoyurist-spisok-uslug/
.

gepatitu-c.net

Гепатит с лечение современными препаратами

http://gepatitu-c.net/page/gepatit-s-lechenie-sovremennimi-preparatami/

.

avtouris.info

Автоюрист 74 челябинск отзывы

http://avtouris.info/page/avtoyurist-74-chelyabinsk-otzivi/
.

gepatitu-c.net

Гепатит с 2 генотип стоимость лечения

http://gepatitu-c.net/page/gepatit-s-2-genotip-stoimost-lecheniya/

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *