„Готвенето не е елементарен акт за да се нахраним. Храната има духовен смисъл – тя е начин на живот“

                                                                                                              Шеф Чакъров

След повече от 4 години водене на кулинарни работиници, демонстрации и готвене на живо за различни мероприятия и фермерски пазари, Шеф Чакъров има проведени стотици кулинарни класове и презентации на които са присъствали хиляди хора, привлечени от магията на кулинарното изкуство. За вашите нужди и интерес към готвенето, той предлага няколко варианта на кулинарни класове, които ще бъдат в интерес и полза на вас, група от любители кулинари или фирмени събирания (тийм билдинг). Ето вариантите, които той предлага за широката публика:

КУЛИНАРНА ДЕМОНСТРАЦИЯ / WORK SHOP /:

При тази форма на тийм билдинг всеки взима участие в приготвянето на избраната тема.

Възможни теми на кулинарния Work shop:

 • Традиционна и регионална българска кухня
 • Прясна паста
 • Пица
 • Традиционна италианска кухня
 • Щадяща топлинна обработка конфитиране
 • Щадяща топлинна обработка поширане
 • Средиземноморска кухня
 • Суши
 • Точене на домашна баница
 • Тема по ваш избор или препоръка за тема от Шеф Чакъров.

Как протича един Work shop:

 • Шеф Чакъров запознава всеки от участниците с избраната интернационална кухня или тема по която ще се готви
 • участниците се запознават с техниките за обработване, рязане, студено или щадящо топлинно обработване на продуктите, точене, месене или каквото се съдържа в избраната тема.
 • индивидуално /Hands on/ приготвяне на избраната кулинарна тема, под напътствията и демонстрацията от страна на водещият.
 • дегустация на ястията, опознаване на вкусовете и посланието, както и приятен разговор по темата, коментари, мнения и препоръки от страна на Шеф Чакъров

 БЛАК БОКС / BLACK BOX /

Това е отборно състезание в което участниците се разделят на отбори в зависимост от бройката. В този вариант на тиймбилдинг няма предварително обявено меню. Всеки отбор избира кутия пълна с продукти, без да знае съдържанието й. С професионалната помощ и под наблюдението на Шеф Чакъров, отборите измислят и приготвят меню, като използват само продуктите от кутията. След  дегустация и оценка по предварително утвърдени критерии (сложност на ястието, вкус и презентация), награда /диплома/ печели отборът събрал най-много точки.

 ГОТВЕНЕ ЗА КАУЗА

Тази форма на тийм билдинг развива уменията на екипа да работи активно над дадена кауза, като благотвротелност, храна за бедни, болни или продажба на изготвената продукция с цел дарение на събраната сума пари. При тази форма, сами или с помощта на кулинарният експерт, Клиента избира какво ще бъде приготвено. Индивидуално или с помощта на Шеф готвача се уточняват нужните продукти и съвети от къде могат да бъдат закупени /от Вас/

За кулинарния тийм билдинг:

Кулинарният тийм билдинг е добре познат в Америка и Европа, тъй като уважаващите себе си компании търсят всякакъв професионален и изпитан начин за сплотяване на екипа. Кулинарното изкуство дава своят принос за тази кауза, тъй като, както всеки от вас знае – „храната сплотява“. Готвенето в екип или в отбори създава необходимите атмосфера и предпоставки за сплотяване, съвместна работа и създаване на екипно мислене, опознаване, споделяне на емоции. Готвейки заедно всички са равни. Споделената храна създава усещането за сътрудничество и добри взаимоотношения.  

За храненето в днешни дни:

Храненето в днешни дни заема важно място в ежедневието ни. Ние се храним, минимум три пъти на ден, като в повечето пъти това става механично и рутинно, без да се отделя нужното внимание към продукта, метода на приготвяне и философията на хранене. Кулинарното изкуство търпи възход последните години, тъй като хората започнахме да отделяме повече внимание към това какво ядем, какъв е състава, как се храним. Тоест, осъзнаваме храненето и готвенето като начин на живот, който дава живот, тъй като „ние сме това с което се храним“. Готвенето създава не само храната ни, то създава емоция, която се предава по време на самото готвене, а и след това с приемането на храната. За това все повече хора го намират за релаксиращо, вдъхновяващо и обогатяващо в емоционален план. Като начин за споделяне, забавление и сплотяване на хората участващи в творческият процес. За това последните години, хората объщат нужното внимание към кулинарното изкуство и започнаха да търсят професионалните и менторски умения на известни шеф готвачи.

 • Отново за ваше удобство, можете да изберете домашна форма на обучение във вашия дом или малка друпа от домакини, която да си наеме Шеф Чакъров за демонстрация и уроци.

За повече информация по отминали събития можете да проверите тук!

0