Кулинарен клас за Тирамису и Крем карамел

Здравейте приятели на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации. Идният Четвъртък (31ви) ще правим най-известният италиански десерт – Тирамису, но в моя интерпретация с бял и черен шоколад, както и моят най-любим десерт – крем карамел… но в интерпретация от майка ми, тъй като по вкусен спомен от него НЯМА!:) А както ще разберете ако се замислите над философията на хранене – храненето е завръщане в спомените, тъй като всеки ден ние се храним и знаем, че даденото ястие има точно определен вкус, който ние търсим, тъй като вече сме го опитвали един-два пъти или пък стотици. Т.е чрез храненето създаваме спомени или възвръщаме спомени! Започваме от 17:30ч във Фермата с предварително записване. Цена на кулинарния клас – 30лв.

0

Месец на десертите

Здравейте приятели на „Здравословна кулинарна работилница и демонстрации“. Следващите пет червъртъка от мартенският месец, ще се посветим на темата за десертите. Тъй като това е месеца на дамите, а те са истинските ценители на десерта, ще имате възможността да се научите да приготвяте цели десет от любимите ми десерти с които да изненадате вашата половинка. 3ти, 10ти, 17ти, 24ти и 31ви ще бъдат датите на кулинарните ни работилниците, които ще се провеждат всеки Четвъртък от 17:30ч. в кухнята на магазин „Фермата“. Цената на всеки отделен клас е 30лв, а ако се запишете и предплатите предварително и за петте работилници, тогава ще ползвате намаление от 10%. Тъй като местата са ограничени, ще се приемат хора само с предварително записване.
Програмата за кулинарните работилници е следната:
На 3ти ще приготвим два мои любими сезонни десерта. Тиквен пай с хрупкава поръска, канела и рикота, както и нежен тиквен мус с ядков крокант.
На 10ти Март, втората работилница ще ви запознае с шоколадовото изкушение, наречено Суфле, разбира се с течен център от топящ се натурален шоколад. Както и морковени мъфини с ядки, семена, мед и джинджифил
На 17ти Март ще ви покажа как да приготвите Френската класика – Милфьой с маскарпоне и пресни ягоди. Но преди това, ще направим едни интересни ролирани банички с ябълка, за да изстинат до края на кулинарният клас и да успеем да ги опитаме.
На 24ти Март ще ви покажа как се прави класически суров чийзкейк, а вие самите ще имате възможността да си направите свой собствен вариант от различни съставки по ваш вкус.
На 31ви Март ще правим най-известният италиански десерт – Тирамису, но в моя интерпретация с бял и черен шоколад, както и моят най-любим десерт – крем карамел… но в интерпретация от майка ми, тъй като по вкусен спомен от него няма 🙂
0

Кулинарен клас за сочна и вкусна Лазаня

Този Четвъртък (18ти), на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации във Фермата/ The Farm ще се съберем отново, за да готвим, да се учим и да се забавляваме. Темата тази седмица ще бъде – сочна и вкусна Лазаня. Ще приготвим заедно сосовете Болонез и Бешамел, след което ще наредим пластовете и ще я изпечем, поръсена обилно с моцарела. За финал, разбира се, ще дегустираме това, което сме направили. Очакваме ви от 17:30ч. само с предварително записване. Цена на кулинарният клас – 30лв.

0

Кулинарен клас за прясна паста

 

Здравейте, приятели на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации. Този Четвъртък (04.02.16), както подобава, ще готвим заедно от 17:30ч. във Фермата/ The Farm. На тази кулинарна работилница ще се учим да приготвяме сами, различни видове прясна паста – спагети, талятели, равиоли, тортелини с различен пълнеж, както и фарфале. Ще ви разкажа и малко повече за това, защо различните пасти имат различни наименования, и как името определя точната форма. Цената на класа за всеки, който желае да го приготвя лично под мое ръководство, за придобиване на практически умения, е 30лв. А за онези от вас, които желаят само да участват и да се учат, без да го приготвят лично, цената е 20лв. Само с предварително записване и уточняване на формата на обучение!

0

Тематичен кулинарен клас

Здравейте, приятели на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации. Този Четвъртък (28.01.16), както подобава, ще готвим заедно от 17:30ч. във Фермата/ The Farm. На тази кулинарна работилница ще се учим да обезкостяваме пилешко бутче, след което ще го напълним с чесново-масло и магданоз. Ще оформим сфера от пълненото бутче и ще го пошираме на фурна при максимално ниски градуси. След което ще го обвием с бекон и ще го запечем за кратко. Цената на класа за всеки, който желае да го приготвя лично под мое ръководство, за придобиване на практически умения, е 30лв. А за онези от вас, които желаят само да участват и да се учат, без да го приготвят лично, цената е 20лв. Само с предварително записване и уточняване на формата на обучение!

0

Технология за готвене на пара по два начина

 

Здравейте, приятели на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации. Тaзи седмица ще проведем кулинарният клас в Сряда (20.01.15), а не както винаги в Четвъртък. Започваме с ново време от 17:30 а не от 18:00, както подобава. Единственото нещо, което няма да променяме е темата, това, че ще се проведе във Фермата/ The Farm и може би това, че аз ще го водя 🙂 На тази работилница ще ви запозная с готвенето на пара по два начина. Ще разберете защо тази щадяща и полезна топлинна обработка, съхраняваща качествата на продукта е толкова търсена и използвана. Ще приготвим ароматен лимонов ориз Басмати, сезонни зеленчици и вкусно пилешко филе, за да ви покажа, че здравословно приготвена храна не означава непременно безвкусна храна. Цената на класа за всеки, който желае да го приготвя лично под мое ръководство, за придобиване на практически умения, е 30лв. А за онези от вас, които желаят само да участват и да се учат, без да го приготвят лично, цената е 20лв. Само с предварително записване и уточняване на формата на обучение!
0

Кулинарен клас за щадящия метод на готвене – конфитиране

Здравейте, приятели на „Здравословна кулинарна работилница и демонстрации. Този Четвъртък (14.01.16), както подобава, ще готвим заедно от 18:00 във Фермата/ The Farm. Този път ще ви запозная със щадящият метод на готвене – конфитиране. Ще ви покажа как се почиства и филетира цяла риба, след което вие ще имате възможността да опитате сами. Всеки от вас ще приготви конфитирано филе от прясна риба със сезонни зеленчуци конфи в ароматна мазнина с миришки, при 80-85 градуса. Цената на класа за всеки, който желае да го приготвя лично под мое ръководство, за придобиване на практически умения, е 30лв. А за онези от вас, които желаят само да участват и да се учат, без да го приготвят лично, цената е 20лв. Само с предварително записване и уточняване на формата на обучение!
0

Здравословна кулинарна работилница и демонстрации за месец Януари

Скъпи приятели на „Здравословна кулинарна работилница и демонстрации“, ден преди новата година, обявявам следващите дати за кулинарните ни вечерни уроци през Януари – 7ми, 14ти, 21ви и 28ми. Това са дните от първият месец на новата годината в които ще проведем работилниците в кухнята на магазин Фермата/ The Farm. След празниците от изминалият месец, предвидливо съм избрал темите да бъдат за здравословното готвене със щадящи топлинни обработки – конфитиране, поширане и готвене на пара. Ще ви дам основата и вие сами ще приготвите различни месни, рибни, плодови и зеленчукови продукти с тези интересни и малко прилагани в домакинството, а и в голяма част от професионалните кухни, топлинни бработки. Работилниците ще се провеждат всеки Четвъртък от 18:00ч. Цената на всеки отделен клас е 30лв. за практикуващи и 20лв. за присъстващи и наблюдаващи, а ако се запишете и предплатите предварително и за четирите, тогава ще ползвате намаление от 10%. Тъй като местата са ограничени, ще се приемат хора само с предварително записване, с опомената конкретна форма на обучение.
Програмата за четирите кулинарни работилници е следната:
На 7ми Януари ще ви покажа щадяща топлинна обработка – поширане. Ще направим поширани круши с екзотични билки във сладко вино, които ще поднесем върху карамелизиран портокалов слайс и мус от маскарпоне
На 14ти Януари ще ви запозная със щадящият метод на готвене – конфитиране. Всеки от вас ще приготви конфитирано филе от риба със сезонни зеленчуци конфи в ароматна мазнина с миришки, при 80-85 градуса.
На 21ви Януари ще ви запозная с готвенето на пара по два начина. Ще разберете защо тази щадяща и полезна топлинна обработка, съхраняваща качествата на продукта е толкова търсена и използвана. Ще приготвим ароматен лимонов ориз Басмати, сезонни зеленчици и вкусно пилешко филе, за да ви покажа, че здравословно приготвена храна не означава непременно безвкусна храна.
На 28ми Януари ще се учим да обезкостяваме пилешко бутче, след което ще го напълним с чесново-масло и магданоз. Ще оформим сфера от пълненото бутче и ще го пошираме на фурна при максимално ниски градуси. След което ще го обвием с бекон и ще го запечем за кратко.

0

Здравословна кулинарна работилница и демонстрации

За любителите на Здравословна кулинарна работилница и демонстрации, този Четвъртък (17.12.15), както подобава, ще готвим заедно от 18:00 във Фермата/ The Farm. Темата този път ще бъде традиционният специалитет Банска капама, за да се научите да я приготвяте за вашите любими хора на предстоящите празници. А за десерт ще направим един вкусен тиквеник с орехи и канела, за да са ви сладки моментите прекарани заедно. Цената на класа за всеки, който желае да го приготвя лично под мое ръководство, за придобиване на практически умения, е 30лв. А за онези от вас, които желаят само да участват и да се учат, без да го приготвят лично, цената е 20лв. За ученици – 10% отстъпка. Само с предварително записване и уточняване на формата на обучение!

0